De band

Brian Chase: Drums

Karen O: Zang, piano

Nick Zinner: Gitaar, keyboard

yyy band

Yeah Yeah Yeahs werd opgericht nadat Karen O en Brian Chase elkaar ontmoetten op het Oberlin College in Ohio, VS. Karen besloot om zich over te laten plaatsen naar New York University, terwijl Brian in Ohio bleef om aan het conservatorium te studeren.

In New York ontmoette Karen Nick Zinner in een bar, en het klikte meteen. Ze waren een tijdje huisgenoten, en vormden een akoestisch duo genaamt Unitard. Niet veel later kregen ze zin om iets heel anders te doen: geïnspireerd door wat Karen vaak op Oberlin College gehoord had gingen ze steeds meer richting punkmuziek. De drummer die ze eerst voor ogen hadden besloot niet met dit nieuwe project mee te willen doen, dus benaderde Karen Brian om de band te completeren.

De band schreef een boel materiaal, en mocht al snel openen voor bands als The Strokes en The White Stripes. Na een EP in 2001 (Yeah Yeah Yeahs) kwamen ze in 2003 met hun eerste album, Fever To Tell. Het nummer Maps werd een grote commerciële hit, en wordt tot op heden nog steeds gezien als één van de beste alternatieve nummers van de zero’s.